Arutelu:Hannah Arendt

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ei sattunud siia juhuslikult. Nimelt tekkis mul probleemi, et selles artiklis ilmunud Arendti elulugu olen lugenud täpselt samas sõnastuses raamatus "Filosoofid. Mõtlejd antiigist tänapäevani" (TEA Kirjastus, Tallinn 2003; lk 291).

Kas ei peaks siis sellele ka viitama, kui elulugu on sõna-sõnalt kusklit maha viksitud?

Samasugust asja märkasin ka artiklites Jürgen Habermasi, Martin Heideggeri, Denis Diderot, Jean-Jacques Rousseau, Pierre Abelard, Platon. Kõikide elulood on maha kirjutatud ülalnimetatud teosest.

Kas seda saab nimetada normaalseks Vikipeedia tegevuseks? Kui jah, siis on mul häbi! Kui ei, siis kus on olnud toimetajate silmad varem?

Jaak Känd

Aitäh tähelepanu juhtimise eest! See ei ole normaalne teguviis. Kahjuks ei osanud selle peale tulla, et toda raamatut vaadata. Raamatutest mahakirjutamist on kahjuks raske avastada, sest raamatuid on palju. Samuti ei jõua iga sissekannet kontrollida, sest toimetajaid napib, kirjutatakse aga palju. Katsume selle asja ruttu korda ajada. Andres 18. detsember 2006, kell 14:40 (UTC)
Mul peaks see raamat kodus olema. Lähen koju ja kontrollin. Andres 18. detsember 2006, kell 14:41 (UTC)

Infokastis on "kirjanik", aga see ei ole õige. Vahest peaksime ikkagi säärastest infokastidest loobuma. Ma olen nii aru saanud, et teha midagi ei anna. Või kui annab, siis pigem tehtagu. --Andres (arutelu) 17. veebruar 2023, kell 17:04 (EET)[vasta]

Wikidata infokast tuleks asendada tavalise infokastiga. Velirand (arutelu) 17. veebruar 2023, kell 17:31 (EET)[vasta]
Palun tee seda. --Andres (arutelu) 17. veebruar 2023, kell 17:46 (EET)[vasta]
Artikkel Kirjanik on praegu ühendatud arikliga en:Writer. Päris võimatu ehk ei ole püüda midagi ette võtta. Ma ei tea, kas teistes keeltes leidub artikleid, mis eestikeelse artikliga täpselt kokku lähevad. Kui ei leidu, siis saaks jätta selle ilma keelelinkideta. Ühtlasi tuleks siis inglise viki ja teiste seotud artiklite teema kokku võtta sobivama eestikeelse sõnaga ("literaat" või "kirjutise autor" vm?). Samas, kui ka parandada, siis sellised asjad kipuvad Wikidatas uuesti sassi minema ja siin on arvatavasti ikkagi kindlam tavalist infokasti kasutada. Pikne 17. veebruar 2023, kell 18:14 (EET)[vasta]