Arutelu:Gwynedd

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Niisugust ajaloolist krahvkonda pole. Krahvkond asutati alles 1974, ja seda krahvkonda enam ei ole. Krahvkonna piirid olid ka praeguse tervikomavalitsuse piiridest erinevad. On samanimeline tseremoniaalkrahvkond (preserved county), mis on tervikomavalitsusest suurem. Nii tseremoniaalkrahvkonna praegused piirid kui kui ka endise krahvkonna piirid on tervikomavalitsuse piiridest erinevad.

Kuningriigist tuleks eraldi kirjutada, ja ka krahvkonnast ja tseremoniaalkrahvkonnast tuleks eraldi kirjutada, muidu läheb asi segaseks.

Andres 14. september 2007, kell 08:34 (UTC)

Kust sa võtsid terminid tseremoniaalkrahvkond ja linnkrahvkond (county borough)? --Metsavend 14. september 2007, kell 09:03 (UTC)
"Linnkrahvkond" on ilmselt minu kunagine väljamõeldis. Ma ei võtnud seda kuskilt. Täpselt ei mäleta. Peaks Peeter Pällilt küsima, kuidas ta soovitab seda tõlkida, samuti sõna borough.
Aga mis puutub "tseremoniaalkrahvkonda", siis see on minu meelest ainus viis, kuidas ceremonial county saab tõlkida. Selle mõisteta me läbi ei saa. Võib muidugi Peeter Pällilt küsida, mis tema sellest arvab. Andres 14. september 2007, kell 11:47 (UTC)
Ah jaa. Seda, mida Inglismaal nimetatakse tseremoniaalkrahvkonnaks, nimetatakse Walesis preserved county. On ju võimalik seda teisiti tõlkida, kuid sisulist erinevust siin ei ole, nii palju kui mina aru saan. Andres 14. september 2007, kell 11:48 (UTC)


Ma ei saa aru, mis selles artiklis on vaidlustatud? Tseremoniaalkrahvkonnast ei ole seal juttu. Kui midagi on puudu, siis ei pea ju vaidlustama. Milline lause on vale? --Metsavend 21. mai 2008, kell 19:19 (UTC)

Kui ma selle vaidlustasin, oli esimeses lauses öeldud, et see on ühtlasi ajalooline krahvkond. Nüüd seda enam ei ole, nii et enam pole põhjust vaidlustada. Andres 21. mai 2008, kell 19:25 (UTC)

Keskajal asus praeguse tervikomavalitsuse alal Gwyneddi kuningriik

Seda peaks kuidagi täpsustama. Kuningriik hõlmas suurema ala kui praegune tervikomavalitsus. Ja mille ajalooga on tegemist? Andres 21. mai 2008, kell 19:30 (UTC)