Arutelu:Guntis Valneris

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tänud, et esimese treeneri nime lätikeelseks parandasid, aga kahjuks parandasid ta teise teise treeneri nime õigelt kujult valeks... ilmselt vaatasid lätikeelsetest allikatest... aga "Mooni" ei ole lätlane... ja Berliinis elades on miskipärast ta nime kirjapilt selline nagu varem siin kirjas oli. Iseenesest huvitav, et 's' täht perekonnanime lõppu on alles jäänud. Aga eesnimi oli tal juba enne Lätti elama asumist Emanuel.

Vaatasin lehelt [1]. Kuidas on selle teise treeneriga lood? Ta oli ametis juba 1982. aastast, st üsna tõenäoliselt pidi olema tegemist Nõukogude Liidu või siis vähemalt idablokiga seotud isikuga. Vähetõenäoline, et 15-aastast baltlast lasti mõjutama Läänest pärit treener. Kas ta on vahepeal Ida-Saksamaalt NLiitu "eksinud" olnud või on ta balti- või siis volgasakslane?
Läti mitteläti nimedega on keerulised lood. Viktors Adamovičs'i nime võiks kirjutada Viktor Adamovitš, kui me teaks, et ta on Läti venelane (kuid mitte valgevenelane), kuid peaks kirjutama Viktors Adamovičs , kui ta on slaavi nimega lätlane. Igatahes on lihtsam jätta ta läti kujule, nagu praegu ongi. - Urmas 13:33, 12 Oct 2004 (UTC)
Niipalju, kui leidsin veebist viiteid, kirjutab see teine treener oma perenime lätipäraselt (nimetava lõpuga). Seega peaks ta olema kas Emanuils Mērins või Emanuel Mērins. - Urmas 13:42, 12 Oct 2004 (UTC)
see teine varant on õigem (muidugi kui otsid ilma selle pika e-ta leiad ta kohta vist üksnes seda et ta on berliinis mingi spordikooli direktor. Ta oli seal vahepeal ka võrkpalli ja jalgpalli treener, berliini jõudis ta aastal 1990 ja muide on praeguseks saanud saksa kodakondsuse, tean ka seda et on olnud nii valgevene ja läti nsv teeneline treener ja riiga sattus ta üksnes sõjaväe tõttu ning pärast jäigi sinna, muide ta on abielus leedulannaga, paraku ei tea ma ta täpset sünnikohta ega aega. adamovičs las jääb. rahvuselt on nad muidugi mõlemad juudid.Ahsoous 14:35, 12 Oct 2004 (UTC)
Sattusin mingis kohas Mērinsi meiliaadressile emanuel@merins.de . Saab otsest allikast üle pärida. - Urmas 14:49, 12 Oct 2004 (UTC)
too meiliaadress on juba mõnda aega vananenud... küll aga rääkisin ta endaga mõni päev tagasi. - Ahsoous