Arutelu:Etikett

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Märk on minu arvates liiga üldine määratlus. Äärmuslik näide: kui tõmmata erinevatele objektidele eri värvi kriipse (mis annavad infot nende omaduste kohta), on need märgid, aga mitte etiketid. Adeliine 22. august 2008, kell 22:24 (UTC)

Jah, Sul on õigus (minu intuitsiooni järgi). EKSS-i järgi on etikett kindlakstegemist või äratundmist võimaldavate andmetega märgis, nimesedel, nimelipik, nimesildike tootel, eksponaadil, kollektsiooniesemel vm. objektil. Märgis on ÕS-i järgi 'eristusmärk, iseloomustav tähis'. Tundub, et nende definitsioonide järgi võivad ka Sinu kriipsud olla etiketid. ÕS-i järgi on etikett 'märgis, nimesedel'. ENE 1. väljaanne eristab kolme tähendust: 'märgis', kaubaetikett, kolleltsioonietikett. Andres 23. august 2008, kell 06:32 (UTC)
Aga kui võtta eelduseks, et "märk" ja "märgis" ei ole sünonüümid, siis nende mõistete täpseid definitsioone arvesse võtmatagi võiks muuta siinses definitsioonis märk -> märgis, sest Sinu toodud definitsioonid kasutavad just seda sõna. Adeliine 18. november 2012, kell 14:56 (EET)
Ma saan ülaltoodud definitsioonidest nii aru, et etikett ei pruugi olla eraldi ese. en:Label on aga defineeritud eraldi esemena. Andres 23. august 2008, kell 06:34 (UTC)
A label may also be printed directly on the container or article. (ingliskeelsest artiklist) Adeliine 23. august 2008, kell 14:30 (UTC)
Nojah, teine lause räägib esimesele vastu, nagu meilgi mõnikord juhtub... Andres 23. august 2008, kell 14:42 (UTC)