Arutelu:Emo

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Saksa ja inglise vikis on eraldi artiklid subkultuuri ja muusikatiili kohta. Andres 22. oktoober 2006, kell 14:53 (UTC)

Ei ole ju. Inglise keelses on ainult släng ja muusikastiili oma eraldi. Ja samahästi võib teha selle
asja ühte artiklisse. Ma ilmselt lisan kunagi slängi tähenduse kah siia.--Celldwellcius 3. märts 2007, kell 20:36 (UTC)

Kas Hüsker Dü ei ole emobänd? Andres 31. märts 2007, kell 17:39 (UTC)

Keeruline küsimus. Ma igaksjuhuks võtsin maha. Teda loetakse üheks alguseaaja mõjutajateks. Aga ta eksisteeris ammu enne kui termin emo üldse kasutusele võeti. Nagu mina olen aru saanud topitakse teda sepärast emo alla, et on üks stiililistest algetest. Kõik sõltub käsitlusest.--Celldwellcius 1. aprill 2007, kell 06:51 (UTC)

Tegin siis selle subkultuuri osa täiesti ümber. Kohati võib vist küll hinnangulisust ette heita, aga nagu mina asja näen, ega siin ei saagi mingit ühtset tõde olla vaid ainult seisukoht. Eelmine tekst oli minu arvates tiba liiga ise välja mõeldud ja alusetu. Sellised asjad nagu "emoga kaasas käiv elustiil" ja siis veel kerge vastuolu selles osas, et pildil oli hoolitsetud soenguga moekas tegelane ja samal ajal räägitakse "hoolitsemata välimusest" jne.--Celldwellcius 5. aprill 2007, kell 21:10 (UTC)

Celldwellcius, palun ütle, kas Sinu meelest on anti-emod vastu emo muusika ja sellega seotud subkultuuri austajatele või on nad pigem vastu inimestele, kes on neist teatud kindlal viisil erinevad ja tunnevad end seejuures "hästi" (ütleme "normaalselt", kuna emo ei tunne per definitionem ennast kunagi päris hästi)? Minu meelest on emo-vastased sageli täiesti huvitud igasuguse scene-i ja muusika suhtes (nö lihtsalt keskpärased jõmmid). Miks ma seda küsin on see, et paljud Vikipeedia autorid peavad vajalikuks kogu emo-jutt panna artiklisse emo ja ma mõtlen, kuidas emo eri kasutamise viise artiklis eristada. Hetkel vaatab artikkel emole emo-kogukonna seestpoolt, kirjeldab eri tüüpi kid-e jne, aga mulle tundub, et kirjeldus peaks olema nö keskmise inimese neutraalselst vaatepunktist. St mulle tundub, et peaks ütlema, et keskmine inimene peab emo all silmas üht, aga on emo-entusiastid, kes peavad silmas midagi muud ja palju täpsemat. Rangelt võttes pole kummalgi tähendusel monopoli. --Kamma 6. aprill 2007, kell 07:00 (UTC)

Probleem on selles, et emo puhul ei saa rääkida neutraalsest vaatepunktist. Avalik ja ühe täiesti suvalise inimese arvamus on loodud "I Must Be Emo" video põhjal, mis omakorda on loodud USA anti-emode poolt ja paneb mõnes väga olulises punktis kõvasti mööda ja ei ole enam neutraalne. Anti-emod on niipalju kui mina olen arusaanud on vastu subkultuurile ja muusikale. See on ju täiesti mõistetav, kui mõelda, milline on avalik arvamus emodest. Asi ainult selles, et see avalikul arvamusel ei ole just palju reaalsusega pistmist ja seega on anti-emod ka vastu, millelegi, mis ei ole tegelikult emo.

Ma olen ise ka endale seda pidevalt ette heitnud, et ma ei räägi emo artikklis seda, mida inimesed kuulda tahavad, aga ma ei saa sinna midagi parata, et asajad on nii nagu nad on. Scenesterite ja emo kidide jaotamine kahte lehete on kusjuures üpriski laialt levinud nipp nende juures, kes on üritanud emo subkultuuri lahti seletada.

Scenesterid on lihtsalt need moodi järgivad noored, kes võtavad emo selle järgi, mida avalik arvamus kajastab(riietuses triibud, täpid, ruudud, mingid imelikud soengud jne). Nende puhul ei ole tegemist emoga vaid üldise hardcore muusika scene uustulnukatega ning nad kuulavad enamuses post-hardcore muusikat. Vahetevahel kasutatakse emo defineerimiseks ka lauset, et emo on subkultuur, mida iseloomustavad kõige paremini muusikastiilid screamo ja post-hardcore. Aga sellise definitsiooni andmiseks loetakse emo muusikastiil ise väljasurnuks. Mina aga ei leia, et emo muusikastiil oleks surnud, kuigi ma tean, et väga paljud nii asjale vaatavad. Asi on lihtsalt selles, et peale emo mõiste kommertsialiseerumist emo bändid nimetavad ennast ükstapuha mil muul moel peaasi, et nad selle alandava terminiga emo ei peaks tegemist tegema.--Celldwellcius 8. aprill 2007, kell 14:33 (UTC)

kas on mõttet teha sellist artikklit nagu emoräpp? Ilmselt on tegemist ajutise terminiga, mida räpparid ise omaks ei võta ja seega aasta pärast on ta kadunud. Emoga seoses on sarnaseid termineid palju ajutiselt tekkinud. Näiteks emotional metalcore, zemo, extremo ja mida iganes veel.--Celldwellcius 13. aprill 2007, kell 22:13 (UTC)
Kui seda terminit kas või aasta kasutatakse, on sel vähemalt ajalooline tähtsus. Kõik need terminid peaksid vähemalt märksõnadena olemas olema. Andres 14. aprill 2007, kell 04:57 (UTC)

Ma loeks Fugazi igaljuhul emobändiks hoolimata asjaolust, et ta on mõjutanud rohkesti post-hardcore ja indie rocki žanrit. Post-hardcore on väga palju nagunii emolt üle võtnud seega muutub kindla piiri tõmbamine väga keeruliseks. Asjaolu, mis veel emo kasuks räägib on see, et post-hardcore žanri välja kujunemist loetakse tegelikult Fugazist hilisemale ajale(aasta 91-93 ja bändid nagu Glassjaw). Fugazi aga koosneb mitmetest endistest emobändi liikmetest, kes tulid kokku 87 kui ma ei eksi. Tasub kuulata nende viimast albumit "The Argument," milles on mitmeid lugusid, mida on keeruline kuhugi mujale žanrisse kui emo liigitada. Kahtlemata on tegemist ühe väga žanriliselt mitmekesise bändiga, kuid seda enam võib üks neist žanritest emo olla. Edaspidi paluks enne arutelu kui muutmiseks läheb. :) --Celldwellcius 21. aprill 2007, kell 07:00 (UTC)

kõigi nende neologismide/sümbolismidega kipub nii olema, et kuskil keegi esineb ka sama nime all.
  1. Emo Oil - tööstusettevõte
  2. poeesia stiil
  3. linn Kanadas
  4. emotsionaalselt ebastabiilne, kalduvusega suitsidaalsusele, isik (slängis) --- Hendrix 26. aprill 2007, kell 19:00 (UTC)
Jah, sul on võimalus kõik need artikklid kirjutada. "Poeesia stiil" ja "emotsionaalselt ebastabiilne, kalduvusega suitsidaalsusele, isik (slängis)" on emo muusikastiilist/subkultuurist tulnud ja sellega siiamaani väga otseselt seotud, seega ma ei näe vajadust eraldi nende artikklite järgi.--Celldwellcius 27. aprill 2007, kell 06:13 (UTC)
emo - soov enesehävitusele. Kui analüüsida ükskõik mis aspektist inimese psüühikat, siis enesehävitust on tunnistatud kui lõpuks. Kas emode eesmärk on lõpp ja kui see nii on, siis milline lõpp? Lõppusid on inimkultuuris päris mitmeid - võta või maailma_lõpp. Ja kui emode eesmärk on lõpp, miks siis nad seda ei tee...--Hendrix 29. mai 2007, kell 16:44 (UTC)
Sellist juttu lugedes leian, et ilmselt oleks siiski targem teha kaks artiklit. Üks, mis räägib emo subkultuurist ja muusikast ning teine, mis räägib emo slängitähenduses ja avalikust arvamusest. Hiljuti just avastasin, keegi arvas, et emo on maailmaga mitte rahul olev inimine ja esimene emo olevat Sid Vicious. Asi võib tunduda esmalt küll naljakas, aga tegelikult on kogu see avalik arvamus (ka see, mida siin artiklis hetkel kajastatud on) sama pädev, kui see Sid Viciouse teooria või Hendrixi jutt.--Celldwellcius 29. mai 2007, kell 17:25 (UTC)
küsimus ei ole mitte avalikus arvamuses, vaid seisukohtade objektiivsuses. Sellisel kujul, nagu Sina neid arvamusi esitad, on tegemist hinnangu andmisega. Sa lihtsalt oled emost vaimustuses. Kirjelda emode rõõmusid ja muresid, eesmärke, õndumisi. Püüa tegeleda kirjeldamisega, mitte hinnangu andmisega....--Hendrix 29. mai 2007, kell 18:04 (UTC)

Ära hakka siin niisama tühje sõnu pilduma ja mulle hinnangut andma. Kui mõni lause konkreetselt on, mis tundub hinnanguline või muidu kinnitamata, siis viita sellele ja arutame asja läbi.

Vabandust, kui mu eelmine arvamusavaldus sind kuidagi riivas. Tegelikult tahtsin öelda, et sa võiksid enda kirjeldused ja selle arutelu kuhugi emo slängi artikli juurde panna. Emo subkultuuri ja emo muusika austajaid sa ei ole pädev kirjeldama, aga seda sa tead ilmselt ise ka.--Celldwellcius 29. mai 2007, kell 18:15 (UTC)

ole hea ja ära unusta, et Viki ei ole blogi, vaid teadmiste omandamise koht --Hendrix 29. mai 2007, kell 18:19 (UTC)

"Emo (tuntud ka kui emotional hardcore või emocore) on hardcore pungi alamstiil" ???? --Hendrix 29. mai 2007, kell 18:23 (UTC)

See leht on artikli emo üle arutlemiseks. Kui leiad vigu minu vikipeedia kasutamises, siis ole hea ja anna sellest minu aruteluleheküljel teada. Sa rääkisid enne midagi, et ma olevat emost vaimustusest ja väga hinnanguline. Artikli kvaliteedi mõttes võiksid sa siis nüüd ka need probleemipunktid välja tuua, et saaks need ära parandada.
No põhimõtteliselt. Tegelikult parem sõnastus oleks ilmselt, et emo on muusikastiil, mille juured peituvad hardcore pungis. Edasiarendus ja alažanr on rõesti kaks eri asja.--Celldwellcius 29. mai 2007, kell 18:28 (UTC)

on's emo muusika stiil või elu stiil? Meelega lahku kirjutatud. Õigem oleks öelda muusikastiil ja elustiil --Hendrix 29. mai 2007, kell 18:34 (UTC)

Loe artikkel läbi, siis saad teada, mis ta on.--Celldwellcius 29. mai 2007, kell 18:42 (UTC)

miks mina peaksin teada saama? Tuleb nii kirjutada, et kõik, kes loevad, saavad ühtemoodi aru --Hendrix 29. mai 2007, kell 18:58 (UTC)