Arutelu:Eesti mütoloogia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

põhimõtteliselt ja kunagi, oh kallid kaaskasutajad: äkki oleks hea otsustavalt lahku lyya "eesti mytoloogia" ja "eesti pseudomütoloogia", et need kaks asja yhte artiklisse ka ei satuks. see vähendaks segadust sel teemal. pseudomytoloogia on korralikult läbi uuritud ja dokumenteeritud ning dokumenteeritav (Peterson, Faehlmann, Kreutzwald – no paarkend aastat rahvaraamatuid, ainult kirjalikud tekstid + mõned marginaalsed tegelased, nt Hans Anton Schults, kelle kohta Katre Kikas magistrit teeb ja igasugu artikleid avaldab). eesti mütoloogia allikad on hoopis mitmekesisemad, rekonstruktsioonidest ja soome-ugri võrdlustest yle Henriku ja Gutslaffi ja igasuguste sakste kuni Hurda ja teiste rahvaluulekogudeni, mis jäädvustavad suulisi tekste. yhtlasi uurimislugu keerulisem ja väetatud uurijatevaheliste kodusõdade vere ning laipadega (tulemas on Mythologia Uralica eesti köide kunagi, aga see on Mare Kõiva teema ja ilmselt seotud tema doktoritööga, mida tal eriti aega kirjutada pole, nagu kurdab). kui mytoloogia ja pseudomytoloogia ära lahutada, oleks mytoloogiaartiklid puhtamad ja seega ei tõukaks folkloriste eemale, kellel tavaliselt kipub olema vastupandamatu allergia Kreutzwaldi vastu ja kes ysna tihti põlgavad pseudomytoloogiat siiralt ja sydamepõhjast. Ohpuu 14. september 2006, kell 06:53 (UTC)

Nõus. Aga link pseudomütoloogia artiklile peaks sellest artiklist ikka minema. Andres 14. september 2006, kell 11:39 (UTC)
ikka. Ohpuu 17. september 2006, kell 20:35 (UTC)
Jaa, pseudomütoloogia peab olema eraldi. Taivo 14. september 2006, kell 14:47 (UTC)

Eesti rahvamütoloogia[muuda lähteteksti]

Üks link tuleb märksõnale eesti rahvamütoloogia ja seda fraasi on kasutatud ka veebis. Siinkohal märgin ära ka sõna rahvamütoloogia--Estopedist1 (arutelu) 12. aprill 2016, kell 10:35 (EEST)[vasta]