Arutelu:Dmitri Medvedev

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Päevalehtede kommentaarides vaieldakse perekonnanime õigekirja üle - kas Medvedjev või Medvedev.Kalev.

Teised vikid annavad ka nimeks Medvedev - WooteleF 18. detsember 2007, kell 08:57 (UTC)
Je peaks olema ainult sõna algul või vokaali, pehmendus- või kõvendusmärgi järel.
Teistest vikidest ei saa transkriptsiooniküsimustes lähtuda, sest need reeglid on igas keeles erinevad. Vanasti poleks mingit kahtlust olnud, et õige on Medvedjev. Uusi reegleid vaadates näib, et õige on vist tõesti hoopis Medvedev. Vähemalt nii näiks osutavat EKI lehel avaldatud vene latinisatsioonide tabel. -- Toomas 18. detsember 2007, kell 09:03 (UTC)
Uued reeglid on selliseid lollusi palju tekitanud - näiteks Ljudmilla asemel Ljudmila, jms. Mina ei kavatsegi oma isiklikes kirjutistes nendest lähtuda, aga entsüklopeedias pole pääsu. -- Toomas 18. detsember 2007, kell 09:03 (UTC)
  1. eesti transkriptsioon: Medvedev
  2. eesti transliteratsioon: Medvedev
  3. Library of Congress: Medvedev
  4. BGN/PCGN: Medvedev
  5. vene-prantsuse (NSVL välispass): Medvedev

Minu arvates peaks välislinkide rubriigi täiendamisega pisut mõõdutundelisem olema. Konkreetselt on puhta pahnaga tegu viimase lingi puhul. Kollane ajakirjandus on veidra kehahoiuga mehikesest naljakaid pilte leidnud ja inkrimineerib visuaalse mulje põhjal (mida liikuva pildi jälgijal muide ei jää) tollele alkoholi liigtarvitamise. Muidugi, kui selline pildiseeria mõnele võimukandjale saatuslikuks peaks saama, võib talle viitamine olla omal kohal. Praegu on tegu kõigest eksitava meelelahutusega. --Ker 9. juuli 2009, kell 23:33 (UTC)

OK, võtan ta ära. --Epp 9. juuli 2009, kell 23:45 (UTC)