Arutelu:Detsember 2008

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu meelest on siin juttu ikka pigem piirkonnast kui jõest. Kuigi mõtlesin juba enne, et administratiivne piirkond pole kõige parem tõesti. --Epp 3. detsember 2008, kell 19:13 (UTC)

Probleem on selles, et Amazonase piirkond asub Peruus, mitte Brasiilias. Dr Oldekop 3. detsember 2008, kell 19:23 (UTC)
Hehee, see oli küll hea. :-) Ma üldse ei vaadanudki. Tegelikult peaks minu meelest selle nime all olema artikkel sellest, mida inimesed ootaksid. --Epp 3. detsember 2008, kell 19:26 (UTC)

Nüüd, kus ma siin jälle natuke tegutsen - kuigi ajapuuduse tõttu väga minimaalselt - olen ma mõelnud, mis selle sündmuste artikliga üldse peale hakata.

Mina järjestasin omal ajal sündmused mingi totra oma loogika alusel - Euroopa, Ameerika, Aasia, Aafrika, Eesti - aga see ei ole otstarbekas. Teine variant oleks järjestada nad iga päeva all alfabeetiliselt. Praegune variant, kus välissündmused on lihtsalt kirjapanemise järjekorras ees ja Eesti omad samal viisil järgi, ei ole minu meelest ka kõige parem viis nende üles leidmiseks.

Seepärast on mul ettepanek teha iga päeva alla (kui on muidugi piisavalt sündmusi kahes kategoorias) kaks alapealkirja - Maailmas ja Eestis - ja siis omakorda nende alapealkirjade all järjestada sündmused toimumiskoha alusel alfabeetiliselt. See peaks eriti sündmusterohkete päevade puhul kasutajale abiks olema.

Jooksvalt võiks seda rakendada jaanuarist, ja kui siis kellelgi aega on, retrospektiivselt ajas tagasi minna ja toimetada.

Mis te sellest mõtlete? Liiga töömahukas ilmselt? -- sacerdos79 8. detsember 2008, kell 11:28 (UTC)

Nüüd Sa siis ütled; mul pole siiani mahti olnud varasemaid sündmusi uurida, et mis seal üldse kirjas on ja mis järjekorras. Mul on ka vist mingi totter oma loogika, kindlasti mitte eriti järjekindel. Umbes nii, et kõigepealt valimised ja ametisse nimetamised jms, siis igasugu kohtumised ja kokkulepped jne, siis laipade loendamine ja lõpus Eesti. Ma arvan, et neid sündmusi ei ole nii palju, et leidmisega probleeme oleks. Selle "kui kellelgi aega on" vastus on muidugi ette teada. Mina ei jaksa pühenduda suuremas mahus kui praegu. Sa oled üliväga teretulnud ikka oma vana head tööd edasi tegema, tead ju küll.:-) --Epp 8. detsember 2008, kell 12:37 (UTC)

6. detsember: arvan, et Püha Sinod kogunes Novo-Peredelkinos. Andres 15. detsember 2008, kell 02:03 (UTC)


Äkitselt tekkis mul tahtmine sigatseda ja kirjutada teisele reale 31 ööpäeva ja 1 sekundi ;) ja tegelikult vist peakski seda tegema sest näiteks astronoomias on ööpäev (või päev) defineeritud kui 86 400 sekundit täpselt! -- Ahsoous 15. detsember 2008, kell 12:20 (UTC)