Arutelu:Dalian

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Dalian Shi halduskeskus on Xigangi linnarajoon. --Metsavend 5. jaanuar 2010, kell 07:30 (UTC)

See on osa Dalianist. Geonamesi järgi on Dalianis 2 035 307 elanikku. en:Dalian#Administrative_divisions ütleb, et the urban centre ehk Dalian City Proper hõlmab Xigangi, Zhongshani, Shahekou ja Ganjingzi linnarajooni. Nende linnarajoonide summaarne elanike arv vastab Geonamesis toodule. Tuleb teha vahet asula ja haldusüksuste vahel. Arvan, et tinglikult võib asulat samastada nende nende linnarajooniga. Analoogne olukord on Hiinas paljudel teistel juhtudel.
Miks asulat peaks tinglikult samastama teatud haldusüksustega ja teisega mitte? Kuigi sel teisel on sama nimi. Tundub meelevaldsena. Pealegi hõlmab Ganjingzi linnarajoon selgelt asustamata alasid ning Ganjingzi ja Jinzhou on kokku kasvanud moodustades ühe suure asula. --Metsavend 5. jaanuar 2010, kell 23:51 (UTC)
Sul on õigus, rangelt võttes ei saa samastada. Et Geonames samastab, see on ainult oletus. Juhtudel, kui haldusüksuse sees ei ole teisi asulaid, võib minu meelest samastada: nii me teeme paljude asulate, sealhulgas kõigi Eesti külade puhul. Kui nende linnarajoonide sees on teisi asulaid, siis samastada ei saa. Geonamesis on toodud elanike arv, võib-olla võiks sellele ka viidata.
Ei, me ei tee nii. Eesti külade puhul me kirjutame haldusüksustest, mitte asulatest. Kuidas muidu seletada, et meil ei olnud Makita külast artiklit enne, kui see halduslikult eraldati Lutikest? --Metsavend 6. jaanuar 2010, kell 22:28 (UTC)
Meil on külades hajaasustus, sellepärast me identifitseerime külasid ametliku arvestuse järgi. Vähemalt mina saan sellest nii aru. Andres 6. jaanuar 2010, kell 22:56 (UTC)
Selles, et Dalian on Dalian Shi keskusasula, ei ole ju mingit kahtlust. Andres 6. jaanuar 2010, kell 08:54 (UTC)
Me ei saa läbi ilma selle artiklita, sest me ei saa ju endist linna samastada praeguse ringkonnaõigustega linnaga ega ühe linnarajooniga. Andres 5. jaanuar 2010, kell 14:47 (UTC)
Saab küll ilma läbi. Samas artiklis asulast ja haldusüksusest kirjutamine ei tähenda nende samastamist. Kõikides muukeelsetes vikipeediates tehakse nii. --Metsavend 5. jaanuar 2010, kell 23:51 (UTC)
Minu meelest see tekitab segadust. Mõistete lahushoidmiseks sellest ei piisa, ja see ei võimalda ka täpseid linke. Andres 6. jaanuar 2010, kell 08:54 (UTC)
Sinu pakutud lahendus ei võimalda üldse intervikilinke, sest teistes vikides räägitakse asulast ja haldusüksusest enamasti ühes artiklis koos. --Metsavend 6. jaanuar 2010, kell 22:28 (UTC)
Noh, kui räägitakse koos, siis minu meelest tuleks linkida haldusüksusega. Asulaartikkel jääks intervikilinkideta, kui just mõnele alajaotusele ei saa viidata. Andres 6. jaanuar 2010, kell 22:56 (UTC)