Arutelu:Carl Wilhelm Siemens

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Pool artiklit räägib elektriahjudest ning Siemensist rääkiv osa on vigu täis.--WooteleF 1. märts 2009, kell 17:29 (UTC)

Jah, alustagem juba artikli pealkirjast – mehe sünninimi oli Carl Wilhelm Siemens ja vaatamata sellele, et ta tegutses enamuse elust Suurbritannias, on isegi ingliskeelne viki pidanud kohaseks kasutada saksapärast nimekuju artikli pealkirjana. -- Toomas 1. märts 2009, kell 17:46 (UTC)
Kas artikli pealkiri peaks olema Carl Wilhelm Siemens? Andres 1. märts 2009, kell 18:10 (UTC)
Tundub, et vähemalt suurem osa tekstist pärineb siit. Ja kõigis peale vene viki on ta Carl Wilhelm Siemens. --Epp 2. märts 2009, kell 00:43 (UTC)

Väljavõetud jutt igaks juhuks siia:

Elektrikaarahi - Esimese metallisulatus-elektriahju (terasesulatus-kaarahju) ehitas aastal 1883 saksa-inglise ettevõtja William Siemens.
Ta sündis 1823.aastal 4.Aprillil Gehrden`is ning suri 19. Novemril 1883. Ta oli rahvuselt nii sakslane kui brilttlane. William Siemens oli elukutselt insener. Vanemateks oli tal Christian Ferdinand Siemens ja Eleonore Deichmann. Abikaasaks oli W. Siemensil Anne Gordon. Tema suguvõsas olid kuulsamad Ernst Werner von Siemens, Carl Heinrich von Siemens, Alexander Siemens. Võimsaimad elektrotehnoloogiaseadmed on metallisulatusahjud. Nende põhiliikidena eristatakse füüsikalise põhimõtte ja elektrotermiliste protsesside iseloomu järgi:

• kaarahjusid, • induktsioonahjusid, • takistusahjusid, • kiirgusahjusid, • elektronkiirahjusid.

Kaarahjus sulatatakse metall alalis- või vahelduvvoolu-elektrikaare toimel, mis tekitatakse metalli ja grafiitelektroodide vahel. Kaare intensiivust saab reguleerida voolu muutmisega ja elektroodide kaugusega metallist. Selliseid ahjusid saab valmistada võimsusega kuni mõnikümmend megavatti ja neid kasutatakse eeskätt terase, kuid ka muude metallide ja sulamite tootmisel.

--Epp 2. märts 2009, kell 01:19 (UTC)