Arutelu:Briti Filmi- ja Telekunsti Akadeemia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu meelest peaksid auhindade artiklid eraldi olema. --Epp 5. märts 2009, kell 21:28 (UTC)

Esialgu oli mõte auhinna kohta artikkel teha, aga siis vaatasin, et nii ei sobi inglise viki käsitluse ja üldse intervikidega kokku. Inglise vikis just nimelt BAFTA aritkkel suuresti auhindadest ongi – ainult paar lõiku on üldisemad ja isegi teabekast kannab auhinna nime. Kaheksast auhinnast 2 kohta (filmi ja tele) on seal küll eraldi arikkel (ainult inglise vikis), aga nii laiali ei tahaks siin teemat ajada – kui, siis võiks olla arikkel Briti Filmi- ja Telekunsti Akadeemia auhind, kus kõik auhinna liigid / kategooriad mainimist leiavad. Samas sellisele ariklile poleks jällegi interviki linke panna. Kas tõstan auhindade osa siit ühte eraldi ariklisse?--6. märts 2009, kell 8:33 EET
Jah. Me ei saa ju juhinduda ainult sellest, kuidas teistes vikides on. Me võiksime teha eraldi artikli pealkirjaga "...auhinnad" või "...auhind". Mõne auhinna kohta võib ka eraldi artikli teha. Andres 6. märts 2009, kell 06:44 (UTC)
Nüüd on eraldi artikkel akadeemiast kui sellisest ja auhinnast.--9. märts 2009, kell 23:10 EET

Teine lause on ilmselt väär, ei ole inglise viki lause täpne tõlge ega vasta ka sellele, mis viidatud BBC artiklis on öeldud. Andres 6. märts 2009, kell 06:47 (UTC)

Ühingu filmiauhindu peetakse Euroopas Ameerika Oscaritega samaväärseks.[1]

  1. "Baftas fuel Oscars race". BBC News (inglise). 26. veebruar 2001. Vaadatud 4.03.2009.

Võtsin välja. Andres 6. märts 2009, kell 21:58 (UTC)

Kas järgmine BBC artikli lause ei tähenda siis just seda?
"The British movie industry considers the Baftas Europe's equivalent to the Oscars"
Või kui ma tõesti millestki, kas just inglise keelest, väga valesti aru saan, siis aidake palun tõlkida, kuna minu arust tegu teema käsitlemise / tutvustamise juures olulise mõttega.--9. märts 2009, kell 23:10 EET
See tähendab, et Briti filmitööstus peab neid auhindu Oscarite Euroopa vasteks. Mõeldud on seda, et Briti filmitööstus peab neid üleeuroopalise tähtsusega auhindadeks, millel on Euroopa jaoks sama kaal nagu Oscaritel USA (ja maailma) jaoks. Andres 10. märts 2009, kell 07:42 (UTC)

BBC artiklis on öeldud: "The British movie industry considers the Baftas Europe's equivalent to the Oscars as it is the only other truly international annual film awards event." Siin on veel lisandud põhjendus, et tegu on peale Oscarite ainsate tõeliselt rahvusvaheliste auhindadega. Minu meelest ei ole sellel BBC lausel ebakonkreetsuse tõttu mingit tõendavust ning asja pole sellisel kujul mõtet mainida. Andres 10. märts 2009, kell 07:46 (UTC)