Arutelu:Balti keeled

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Pakun artikli algusosas pisut teistsugust sõnastust:

Balti keeled, rühm indoeuroopa keeli, kuhu kuuluvad leedu, läti ja latgali keel (viimast on peetud ka läti murdeks). Samasse rühma on kuulunud ka 17. sajandil hääbunud preisi keel keel (mida on proovitud elava keelena taastada) ja veelgi varem välja surnud jatvingi keel.

Võrok 21:58, 1 Jan 2005 (UTC)

Kirjavigu on kohutavalt palju.

Mis tähendab 'liitunud läti ja leedu keelega'? --Metsavend 18. detsember 2009, kell 14:43 (UTC)

Võtsin välja. Andres 18. detsember 2009, kell 21:55 (UTC)
Leidsin ainult ühe keelevea. Kas keelte nimed on valesti kirjutatud? Andres 18. detsember 2009, kell 22:01 (UTC)

Viide kura keelele, Lembit Vaba: Kura keele aines liivi keeles—Pietadè (arutelu) 23. november 2015, kell 00:15 (EET)[vasta]
ja valiktekst:
"Läänemeresoome keelte uurijad on rõhutanud liivi keele eriasendit võrreldes teiste läänemeresoome keeltega rohkete läti laenelementide tõttu. Läti keele mõju liivi keelele on tõepoolest ulatuslik, ilmnedes kõigil keeletasanditel. Siiski balti mõju liivi keelele on lingvistiliselt ja ajaliselt mitmekihiline. Liivlastel, eriti Kuramaa liivlastel on pikka aega olnud kontakte kurelaste ehk kuršidega, kes olid nende vahetud naabrid. Seetõttu on liivi keel säilitanud mitmeid keelelisi elemente kunagisest kura keelest, mis kuulus balti keelte hulka. Kura keele olemus ja koht teiste balti keelte hulgas on olnud ja on üha vaidlusteema. Selles artiklis tuuakse esile ja analüüsitakse võimalikku kura keele ainest liivi keele eri tasanditel."