Arutelu:Autoklaav

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

EE tekst, kes tahab lisada fakte: Autoklaav on laboratooriumis või tööstuses kasutatav aparaat kõrget rõhku ja temperatuuri vajavate keemiliste ja füüsikaliste protsesside teostamiseks (näiteks steriliseerimiseks).

Autoklaav on vastupidavast materjalist (näiteks happekindlast terasest) valmistatud hermeetiliselt suletav, tihti sfäärilise põhja ja kaanega silindriline anum, millel on küttesüsteem, sisse- ja väljalaskeventiilid, rõhu ja temperatuuri mõõtmise ning reguleerimise aparatuur ning enamasti ka segur või autoklaavi pöörlemist või loksutamist võimaldav alus. Tööstuslikke autoklaave kasutatakse keemia-, farmaatsia-, ehitusmaterjali- ja toiduainetetööstuses ning metallurgias.--Dj Capricorn 1. september 2009, kell 11:07 (UTC)

Kas betoondetailide auruga kuumutamise seade on ka autoklaav?--Rünno 1. september 2009, kell 12:13 (UTC)
Labor ja tööstus... On autoklaave, mida saab ilusti panna kodus köögilaua peale. Pole ka kasutamisjuhises teab mis erilisi tingimusi.--Rünno 1. september 2009, kell 12:18 (UTC)
Ilmselt tuleks selle aparaadi kasutamisvaldkonda laiendada, kuid ma ei tea, kuidas on EEs kirjas. Seal vist mainitakse tööstust ja laborit. Betoondetailide kohta ei oska öelda--Dj Capricorn 1. september 2009, kell 15:59 (UTC)
Sellest sõltub definitsioon. Inglise vikis öeldakse, et sterilisatsiooni riistapuu. Põhimõtteliselt betoondetailide kuumutamine toimub ka kinnises ruumis. Seal küll ei ole eesmärgiks temperatuur, nagu steriliseerimisel. Keegi ei hakkaks autoklaavis steriliseerima, kui temperatuur võib olla 100 ja vähem kraadi. Kui autoklaavi ainuke eesmärk on temperatuur üle 100 kraadi, siis betoondetailide riistapuu ei ole autoklaav.--Rünno 1. september 2009, kell 19:20 (UTC)

Kustutasin lingid (artikli teksti sisse ei panda välislinke, autoklaavide müüja link ei sobi Vikipeediasse). Lisatud osa vajab toimetamist, sest 1) kodus kasutatavad autoklaavid võtavad praegu tekstis liiga palju ruumi, autoklaavid on enamuses siiski meditsiinilise ja tööstusliku otstarbega (vt inglise viki artiklit) ja 2) kas NSVL-i ajal oli kogu maailmas koduautoklaavide kasutamine keelatud? Taavi (arutelu) 27. jaanuar 2015, kell 02:38 (EET)[vasta]

3) Kodumajapidamise autoklaavi osa läheb ka vastuollu artikli definitsiooniga. Taavi (arutelu) 27. jaanuar 2015, kell 02:43 (EET)[vasta]