Arutelu:Anglo-araabia hobune

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kuidas seda tõunimetust peab kirjutama? --Epp 13. aprill 2013, kell 16:35 (EEST)[vasta]

Anglo-araabia hobusest[muuda lähteteksti]

Anglo-araabia on õige tõu nimetus, kuna see hobusetõug on saadud inglise täisverelise ja araabia hobuse ristamisel. Mõlemad hobusetõud on väga vanad ja puhtad. St nende tõuraamatute pidamise kord on range ja tõuraamatusse kantavad hobused peavad olema puhtatõulised.

Mis puutub nende iseloomu, siis on väär väita nagu oleksid nad keerulise iseloomuga. Nad on äärmiselt tundlikud, mistõttu nad ei sobi ehk algajale ratsanikule. Inimesele aga, kes teab ja tunneb hobuseid, võib ta olla suurepärane kaaslane. Tänapäeval on nad kasutust leidnud pigem kestvusratsutamises ehk rännakus. Takistus- ja koolisõidus võistlevad nad pigem amatööride klassides, kuigi minevikust leiab neid ka Grand Prix klassidest nii takistus- ja koolisõidus (nt Ali-Baba ratsanik Pierre Jonqueres d’Oriola'ga Helsingi OM-il 1952.aastal. Sama ratsanik võistles ka ruuna Marquis 111 mitmetel takistussõidu GP võistlustel). Siiski on mõned jõudnud ka tänapäevalgi olümpiale. Näiteks osales 2004.aastal OM-l kolmevõistluses anglo-araabia tõugu hobune Tamarillo. Kahjuks katkestasid nad pärast krossi, kuna hobune vigastas jalga (aga võitsid siiski meeskondliku hõbeda). 2008.aastast leiab hobuse Chico (ratsanikuks Alex Hua Tian),Coronado Prior (ratsanikuks Eric Vigeanel) ja Pandora(Katrin Norling).

Anglo-araabia hobused on mõjutanud olulisel määral ka nt Prantsusmaal Selle-Francais tõu arengut.– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas T2piline poni (arutelukaastöö) 14. aprill 2013.