Arutelu:Andkhvoy

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

"Andkhvoy asub ühe suurema Usbekistani ja Türkmenistan vahelise kaubatee ääres" - see lause on kuidagi kummaline. Neil kahel riigil on väga pikalt ühist piiri, milleks siis veel mingi kaubatee läbi kolmanda riigi? Peamised magistraalid kahe riigi majanduskeskuste vahel lähevad läbi Türkmenabati. - Urmas 17. jaanuar 2006, kell 08.52 (UTC)

Ei tea, võib-olla on piiril looduslikud takistused. Kui see lause on kahtlane, jätame selle siis välja. BSE kirjutab: Узел дорог на Керки (СССР), Герат и Кабул. Andres 17. jaanuar 2006, kell 09.13 (UTC)
BSE nimetab Afganistani alal kulgevat (riigisisest) teed Heratist Kabuli, millelt lähtub tee põhja suunas, NLiitu.
Jäta kõnealune lause välja. BSE oma lisamine on kahtlane, kuna mitmed vanad kaubateed võivad olla pärast NLiidu lagunemist taas kasutusele võetud ja BSE kirjeldus ei vastaks enam tegelikule olukorrale. - Urmas 17. jaanuar 2006, kell 09.31 (UTC)
Vaevalt muidugi Nõukogude ajal seda kaubateed oli. Kui ta tõesti on, siis on lugu nii, nagu Sa ütled. Lihtsalt allikas ei ole eriti usaldatav. Teisest küljest, BSE-s öeldu peab kindlasti paika Nõukogude Liidu aja kohta. Andres 17. jaanuar 2006, kell 09.36 (UTC)
Seal võivad olla mingid nõukogude-eelsed kaubateed oaaside vahel, mida võimalik, et on hakatud uuesti kasutama (looduslikud olud lihtsalt ei luba igale poole teed teha, eriti vaeses riigis). Kuid see vajaks täpsemat uurimist. - Urmas 17. jaanuar 2006, kell 09.47 (UTC)

Väljajäetud lause:

Andkhvoy asub ühe suurema Usbekistani ja Türkmenistan vahelise kaubatee ääres, kuid on majanduslikult siiski vähearenenud.

Andres 17. jaanuar 2006, kell 09.37 (UTC)