Arutelu:Anatoolia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

KNAB-is on "Anatoolia kiltmaa". Ma ei tea, kas siinne "Anatoolia mägismaa" on sama asi. Andres 12:06, 23 Nov 2004 (UTC)

Eelmise märkuse sõnastasin kogemata valesti. KNAB-is on "Anatoolia mägismaa", kuid puuduvad "Väike-Aasia mägismaa" ja "Anatoolia kiltmaa". Ma ei ütle, et siin on tingimata valesti, aga minu jaoks teeb see lahknevus asja segaseks. Andres 08:38, 24 Nov 2004 (UTC)


Vanakreeka nime ei saa korrektselt esitada, sest ei saa teha spiritus lenis't. Võib saab seda kuidagi märkida? Muidu tuleks kirjutada ladina tähtedega "Anatolē". Andres 08:38, 24 Nov 2004 (UTC)


Ma olen nõutu. Ma arvasin varem, et Väike-Aasia hõlmab peale Anatoolia ka Süüria. Aga ENE samastab Väike-Aasia ja Anatoolia. KNAB eristab Väike-Aasiat kui poolsaart ja Anatooliat kui "muud piirkonda". Andres 09:02, 24 Nov 2004 (UTC)



Artiklis on sassi aetud kaks mägismaad - see ala, mis jääb umbkaudu Eufratist itta (ehk siis Kagu-Türgi mägialad), on Armeenia mägismaa. Sinna jääb mh ka Vani järv.

Eufratist läände jääb poolsaareline Väike-Aasia (Väike-Aasia poolsaar, viimasel ajal ka nime Anatoolia poolsaar). Väike-Aasia alale jääb Anatoolia mägismaa (uues ENEs Väike-Aasia mägismaa). Viimase sisealal on Anatoolia kiltmaa (Tuzi järve ja Konya linnaga). - Urmas 13:33, 24 Nov 2004 (UTC)


Anatoolia (kreeka keeles Aνατολή Anatolē — "idast") on geograafias Väike-Aasiaks nimetatava ala nimetus inimkonna ajaloos.