Arutelu:Amfetamiin

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Amfetamiin on "Narkootiliste ja psühhotroopsete ainete meditsiinilisel ja teaduslikul eesmärgil käitlemise ning sellealase arvestuse ja aruandluse tingimused ja kord ning narkootiliste ja psühhotroopsete ainete nimekirjad" Lisas kõige esimene aine ja seega seda ei kasutada meditsiinis. Võibolla kunagi minevikus, aga tänapäeval - ei. Tõstsin artiklist välja:

"., mida kasutatakse narkolepsia ning ADHD raviks"--Rünno 22. veebruar 2009, kell 15:32 (UTC)

Panin muudetud kujul tagasi.--Rünno 23. veebruar 2009, kell 09:23 (UTC)
Sellised andmed on ka inglise vikis. Tõsi küll, ei manustata mitte otseselt amfetamiini, vaid selle sooli või derivaate. Andres 22. veebruar 2009, kell 16:10 (UTC)
Iglise viki on selgelt kallutatud. Too nimekiri ei ole Eesti väljamõeldis, vaid Maailma Terviseorganisatsiooni ettepanek. Peame lihtsalt võtma arvesse, et narkomaanid kaitsevad oma nägemusi kuni viimse veretilgani. Tavainimene tihtipeale ei viitsi nendega vaielda. Nii ka siin. Narkomaani sõna kipub viimaseks jääma.--Rünno 22. veebruar 2009, kell 16:34 (UTC)
Narkomaanid kalduvad muidugi kallutatud nägemust esitama, aga seal ja teistes vikides öeldut tasub minu meelest kontrollida, ja kui see osutub vääraks, siis tuleks seda sõnaselgelt ja viidetega eitada. Kui ma õigesti aru saan, on Eestis amfetamiini käitlemine keelatud, väljaarvatud narkootikumidevastase võitluse otstarbel ühekordse loa alusel. Midagi sellist tulekski siis siia kirjutada. Andres 22. veebruar 2009, kell 16:53 (UTC)

Selles artiklis on kaks teemat, mis tuleks lahku viia: konkreetne aine ja aineklass. Andres 22. veebruar 2009, kell 16:55 (UTC)


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 24. juuni 2013, kell 03:40 (EEST)[vasta]