Arutelu:Alfred Dreyfus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Lugege, mis siia on kirjutatud. Kas saate aru? Igatahes on siin tahetud mingit seisukohta väljendada. Andres 20. september 2007, kell 00:57 (UTC)

Ta mõisteti 5. jaanuaril 1895 eluks ajaks vangi väidetava Saksa spioonina (mida ta ei olnud) ja mõisteti õigeks 12. juulil 1906 poliitilise korrektsuse huvides juudina (mida ta kahtlemata oli). Saksamaad pole tänaseni õigeks mõistetud.

Mis siin valesti on? Juut olemine ei olnud (ei olnud 1895. aastal vist kuskil, vähemalt Euroopas mitte) Prantsusmaal iseenesest karistatav. See, et keegi suvaline sõjaväelane ette võeti ja Saksa spiooniks tehti, ei ole antisemitism, vaid germanofoobia. Teda ei mõistetud sunnitööle juudiks olemise eest. Ja teda ei kaitstud (Emile Zola, näiteks), mitte selle eest, et ta oli Saksa spioon, vaid sellepärast, et ta oli juut.
Artikli tekst peaks olema asjalik, mitte kommenteeriv, pealegi veel vihjetega. Ma ei ütle, et siin midagi valesti on, vaid et tekst on raskesti arusaadav ja püüab mingit õppetükki õpetada ja nähtavasti ka poliitilist seisukohta väljendada. Andres 30. oktoober 2007, kell 15:13 (UTC)
Võtsin arusaamatud vihjed maha. Kogu asjast tuleb rääkida pikemalt ja arusaadavamalt. Andres 31. oktoober 2007, kell 18:46 (UTC)