Arutelu:1987

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Öölaulupeod?[muuda lähteteksti]

Võtsin selle välja, sest need on avaldamata andmed. Teadaolevad öölaulupeod said alguse 1988. Andres 2. juuni 2006, kell 23.55 (UTC)

Välja jäetud:

06juunil said Raekoja platsilt alguse,noorte muusikute eestvedamisel,hiljem traditsiooniks kujunenud öölaulupeod.Algasid need Raekoja platsilt peale vanalinna päevade ametliku osa lõppu ja päev hiljem kulges üritus pikas rongkäigus Lauluväljakule.Algul omas kogu lõbu stiihilist iseloomu.Kui aga tolleaegsed parteifunktsionärid nägid,et koos laulmas käivat rahvast ei saa enam vaigistada,otsustati anda "roheline tee" ja saadeti Lauluväljakule "ametlikud" bändid.Esimeseks neist osutus saatuse tahtel "Rodeo".1988 aastal oli ettevõtmine juba täies jõus ja alusepanijad unustati ning tsenseeriti.

Andres 3. juuni 2006, kell 08.38 (UTC)

Välja tõstetud:

04.06.1987 Pandi Raekoja platsil alus järjest kasvanud ja rahva meeli vallutanud sündmusteahel-öölaulupeod,mis päev hiljem Lauluväljakule kolinuna suureks Laulvaks revolutsiooniks arenesid.

Kuidas asjad arenesid,võib lugeda ka Kultuur ja Elu 4/2006 numbrist,kus Laulja Aarne Meensalu alias Korsten oma senitsenseeritud mälestused avaldatud sai. http://kultuur.elu.ee/ke486_laulupidu.htm

Andres 10. mai 2007, kell 05:54 (UTC)

Teen paranduse.Tõesti viga sees.Algus oli 04.06.87.Isegi Soome Wikis on olemas tõesed andmed.Kontrollida saab sealmaal ka kergemini.Yleisradio arhiivis on olemas intrervjuu,mis seda väidet tõestab.Intevjueeriateks olid Veikko ja Erkki.Siin aga täidetakse ilmselt kõrgemalt poolt tulnud korraldust asi iga hinna eest saladuses hoida.Mina aga jonni ei jäta ja teen kõik,et ajalugu saaks lõpuks kirja nii nagu tegelikult oli. Tann.
PS! Kas tõesti usutakse,et inimesed,kes osalesid (tuhanded ) on nüüdseks nii seniilsed,et ei mäleta või hoopis surnud.

veel üks vihje,mille juhuslikult leidsin. http://www.delfi.ee/news/1990/muud/article.php?id=13885403 af

Ma arvan, et Kultuur ja Elu artikli põhjal peaks neid "eellaulupidusid" mainima küll.--Boy 17. juuli 2007, kell 07:11 (UTC)
Arvan,et nüüdseks oleks juba sobilik jonn jätta ja asi uuesti tagasi panna.Siit välja jäetud materjalid ON juba mujal avaldatud.Praegu käib niikuinii täie auruga materjalide kogumine(terve meeskond töötab(ka Soomes).Järgmise aasta Öölaulupidude lavastuse ajaks on tõenäoliselt kõik vajalik olemas ja siis oh seda häbi ajaloo võltsijaile! PS! halastust enam ei tunne!

Kuskil siin peaks olema link artiklile Muusika 1987. Andres 16. august 2008, kell 21:59 (UTC)

Jah, kohe aastate all. --Tiuks 16. august 2008, kell 22:10 (UTC)

Boy! Mismoodi eellaulupidusid.Defineeri ära laulupidu ja eellaulupidu.Tegevus on ju üks.Kohal on hulk lauluhuvilist rahvast,kes ka koos laulavad.Kas siis see,et üks on stiihiliselt alanud ja teine võimude poolt heakskiidu saanud,teeb ühest ühe ja teisest teise.Pigem oli tegu lumepalliefektiga.Algul tasapisi ja võimude(k.a.Savisaare isiklikku)vastuseisu saanud üritus muudkui paisus ja paisus.Vahepeal lihtsalt anti asjale roheline tee kui nähti et asi manitsustest hoolimata ära ei lõpe ja saadeti peale ametlikud bändid.Pigem võiks nimetada 88 aasta omi ja hilisemaid enam mitte öölaulupeoks vaid öökonserditeks.Öölaulupidudeks nimetas muideks kogu üritust esimesena praegu Tabasalu konstaablina töötav Andrus Purje(purjekas),kes meiega igal ööl möllas.1987 aastal koos pilli mänginud poisid tegutsesid hiljem edasi ansambel "Sanitaarpäevana".Põhiline tuntus oli neil vanalinnas,kus nad ka tänavamuusikutena üles astusid.

Isegi Mart Mikk,kes on ajaloos kirjas kui esimene esineja öölaulupidudel on tunnistanud(panen ka lingi),et ansambel Rodeo polnud sugugi see esimene.
Mina isiklikult ei saa aru,kuidas on nii lihtsat tõde nii raske tunnistada.Kas tõesti aastatepikkune ajupesu ja kellegi ambitsioonidest(näit.Savisaar koos rahvarindega) lähtuv ajalootõlgendus... Või siis saame karistada tolleaegse sõnakuulmatuse eest.Käskis ju Savisaar isiklikult meil see jama ära lõpetada.
Link:http://www.youtube.com/watch?v=VGUwfHN43t0

teine ka:http://www.youtube.com/watch?v=E9G92BetCSg

Savisaarel ei olnud 1987. aastal mitte mingit võimu. Andres 5. aprill 2010, kell 09:36 (EEST)[vasta]

Öölaulupeod? jätkub[muuda lähteteksti]

Tõin selle valest kohast (Kategooria arutelu:1987. aasta Eestis) siia: Sellest loetelust on puudu 87.aastal 6. juunil Raekoja platsil alanud ja 7. juunil üsna suurejoonelise rongkäiguna(231 inimest) Lauluväljakule kandunud esimesed, rahvaalgatusena alanud ja 14. juunini kestnud öölaulupeod. – Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas Volvofriik (arutelukaastöö) 29. jaanuar 2015.

see polnud ilmselt tähelepanuväärne üritus. Vt ülevalt poolt--Bioneer1 (arutelu) 2. veebruar 2015, kell 19:43 (EET)[vasta]
Miks see tähelepanuväärne ei olnud? Andres (arutelu) 3. veebruar 2015, kell 11:09 (EET)[vasta]

Mina võtaks sündinute alt suurema osa välja. Andres (arutelu) 24. mai 2019, kell 10:01 (EEST)[vasta]

Selle põhjal, et sina neid 1987. aastal sündinud välismaa kuulsuseid ei tunne?--Raamaturott (arutelu) 20. detsember 2022, kell 20:34 (EET)[vasta]