Arutelu:1963

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Lisasin sündinud ja surnud nii, et vaatasin läbi kõigi vikipeediate 1963. aastale pühendatud artiklid ning valisin välja need isikud, kellest olen kuulnud. Arvan, et ülevaatlikkuse huvides me ei saa vähemalt viimase saja aasta sees siia panna tundmatuid tegelasi. Muidugi tuleb siia lisada ka Eestis tuntud isikud. Täielikum nimekiri võiks olla eraldi artiklites "Sündinud 1963" ja "In memoriam 1963".

Sündmustega on enam-vähem sama lugu. Selles artiklis tuleb sündmused hoolega valida, muidu kaob ülevaatlikkus ära. Edasi võib kirjutada täielikumad kroonikad: "Jaanuar 1963" jne. Arvan, et lõpuks jõuame välja artikliteni üksikute päevade kohta.

Vaadake võrdluseks, kuidas teised vikipeediad on artikli üles ehitanud. Nobeli auhnnad tõstetakse eraldi rubriiki. Peale selle on temaatilised rubriigid: kirjandus, film jne, mis võivad olla ka eraldi artiklid. Prantsuse vikis on sündmused jaotatud piirkondade järgi. Poola vikis on tabel, mis näitab, kus keegi võimul oli. Andres 09:35, 25 Mar 2004 (UTC)

Puudulikud faktid[muuda lähteteksti]

  • "Parimaks sportlaseks tunnistati kergejõustiklane Valeri Brumel." – kes tunnistas, mis mastaabis, mille eest?
  • "Popmuusika edetabeli esikoht: The Beatles "She Loves You"." – millise popmuusika edetabeli? Neid on maailmas ju tuhandeid.
  • "Ameerika folkrokklaulja ja luuletaja Bob Dylan saavutas kuulsuse sõjavastase lauluga "Blowin’ in the Wind"." – kes väidab, et kuulsus just siis saabus ja just selle looga? Mis mastaabiga see tekkinud kuulsus oli?
  • "Sõlmiti rahvusvaheline kokkulepe tuumakatsetuste keelamise kohta atmosfääris." – kes? kus? millal? keda hõlmas? Jne. Kuriuss (arutelu) 3. november 2022, kell 18:57 (EET)[vasta]