Arutelu:Õhurõhk

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kaks viimast lauset paistavad olevat asjassepuutumatud, aga kas ülejäänus on midagi valesti? Andres 7. märts 2006, kell 04.33 (UTC) Ilukirjandus, mitte nähtust selgitav artikel.Akra 7. märts 2006, kell 08.36 (UTC)

Kõik, mis on öeldud, on ju faktide kirjeldus. Kui midagi on puudu, siis tuleb materjali lisada, mitte kustutada. Andres 7. märts 2006, kell 12.35 (UTC)
Märkisin artikli kustutamiseks seepärast, et praegusel kujul ta Vikipeedia miinimumstandardini (minu subjektiivne min.standard) ei küüni. Esitus on lapsik ning entsüklopeedia jaoks sobimatu. Et tast artiklit teha, selleks tuleb kõik ümber kirjutada, mis oleks suurem vaev, kui uue artikli kirjutamine. Samas oleksin ma võinud artikli ka kohe kustutada. Ma ei teinud seda seepärast, et äkki keegi toimetajaist viitsib selle ümberkirjutamisega tegeleda. Kui selline artikkel pikemat aega Vikipeediasse jääb, siis hakkavad inimesed seda leidma ja Vikipeedia üle irvitama. Mina sellise kvaliteediga projektis eriti osaleda ei tahaks. Siim 7. märts 2006, kell 14.55 (UTC)

Tõstsin algteksti välja.

Kõik gaasid avaldavad rõhku. Rõhk tekib aineosakeste ehk molekulide lakkamatul põrkamisel vastu keha. Mägedesse minnes õhurõhk väheneb ja inimesed väsivad rohkem kui mäejalamil. Kosmoses pole õhku ja inimene ei saa seal hingata. Hingamiseks ja harjumuspärase õhurõhu saavutamiseks kasutavad kosmonaudid spetsiaalset skafandrit, sest muidu suruks õhurõhk inimese kokku, kuna õhurõhk pole sama, mis on Maal. Kosmonaudid võiksid ka langevarjuga atmosfääri siseneda, aga nad põleksid ära hõõrdumise tõttu. Praegu töötatakse välja materjali, mis peaks sellele hõõrdumisele vastu.

Andres 7. märts 2006, kell 15.28 (UTC)


Kirjutasin kaks lauset. Ehk saab nüüd läbi ilma kustutamiseta. Andres 7. märts 2006, kell 15.32 (UTC)


Esimene kirjutaja püüdis asja arusaadavaks teha, mis siis, et tal on ebatäpsusi. Praegu aga näeb lugeja juba esimeses lauses sõna "hüdrostaatiline" ja loobub lugemisest, sest niikuinii midagi aru ei saa. Andres 8. märts 2006, kell 09.05 (UTC)


Õhurõhk maapinnal muutub tingituna atmosfääri olekust: kogu õhukihi temperatuur ning suuremastaabiline liikumine – tsüklonid ja antitsüklonid.

See lause on arusaamatu. Andres 20. juuli 2010, kell 07:51 (EEST)[vasta]