Anto Liivat

Allikas: Vikipeedia

Anto Liivat (sündinud 3. septembril 1982) on Eesti juhtimisõppejõud ja poliitik, Tallinna Linnavolikogu VIII ja IX koosseisu liige.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Anto Liivat on lõpetanud Tallinna 32. Keskkooli ja EBS-i avaliku halduse erialal, täiendanud ennast Georgetowni ülikoolis Washingtonis Louis DeJoy and Aldona Z. Wos Family Foundation stipendiaadina võrdlevate majandus- ja poliitiliste süsteemide programmis, Tartu Ülikooli Euroopa Kolledžis ja Erickson College International The Art and Scince of Coaching ning CEEMAN-i International Management Teachers Academy programmides.

Töökäik[muuda | muuda lähteteksti]

Anto Liivat on Estonian Business Schooli (EBS) bakalaureuseõppe juht ja juhtimise õppetooli lektor ning täienduskoolitusettevõtte Intelligentne Grupp[1] koolituspartner.

Alates 2013. aasta juulist juhib Kuku raadios populaarset majandussaadet "Buum[2]" ja oli aastatel 2014–2019 Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse nõukogu ja auditikomitee liige.

Varem on ta töötanud EBS Juhtimiskoolituse Keskuses[3] ja juhtinud Kuku Raadios jutusaadet "Skolion". Liivati täienduskoolitusprogrammide klientideks on olnud paljud ettevõtted (AS Tallink Grupp, SEB Pank, Empower AS, Rimi Baltic Group AS), avaliku ja kolmanda sektori organisatsioonid. Ta on juhtinud ka EBS Executive Education Liidri arenguprogrammi ning Executive MBA programmi strateegilise eestvedamise ja lõputööde koostamise mooduleid. Üliõpilaste tagasiside põhjal on ta mitmel korral valitud Estonian Business Schooli[4] parimaks õppejõuks.

Poliitiline tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Anto Liivat on olnud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees, Tallinna linnavolikogu VIII ja IX koosseisu liige, sealhulgas volikogu revisjonikomisjoni juht ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees, samuti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna programmi- ja põhikirjatoimkonna esimees (2010–2016), SDE Tallinna piirkonna aseesimees ning oli Nõmme osakonna juht (2012–2016).

Anto Liivat on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige 2010. aastast.

Ta oli aastatel 2002–2010 Eestimaa Rahvaliidu liige. Liivat oli erakonna aseesimees, kuulus juhatusse ning oli ka ühenduse Rahvaliidu Noored üks asutajatest. Ta juhtis 2010. aastal Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Rahvaliidu ühinemisprotsessi.

Anto Liivat oli 2009. aastal Euroopa Parlamendi valimistel Rahvaliidu valimisnimekirja esinumber, olles esinumbritest noorim. Ta viis Eesti erakondade ajaloos läbi esimese valimisplatvormi avatud koostamise, mille raames oli igaühel võimalus erakonna veebilehel esitada oma seisukohti oluliste eluvaldkondade kohta.

Ta kandideeris 2023. aasta valimistel Riigikokku, kogus valimisringkonnas nr 3 (Tallinna Mustamäe ja Nõmme linnaosad) 106 häält ning ei osutunud valituks.

Ühiskondlik tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Anto Liivat oli aastatel 2006–2018 üks 3x3 korvpalli ehk tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste idee autoreid ja eestvedajaid, on Junior Chamber International Business Tallinna ja Eesti Üliõpilaskondade Liidu vilistlaskogu liige.

Aastail 2002–2004 juhtis ta EBS-i üliõpilasesindust ning osales Eesti Üliõpilaskondade Liidu volikogu ja järelevalvetoimkonna töös. Aastail 2007–2008 kuulus ta üliõpilaskondade liidu arengukomisjoni.

Juba keskkoolis tärkas Anto Liivatil huvi juhtimise ja õpilasesinduste liikumise vastu. Tema initsiatiivil toimus Tallinna 32. Keskkoolis mitmeid üritusi ja loodi õpilastele võimalusi õppetööväliseks arendavaks tegevuseks. Aastail 2000–2001 oli Liivat Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees. Tema eestvedamisel kasvas õpilasühendus enam kui 200 liikmeskooliga õpilaste eestkosteorganisatsiooniks.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. http://intelligentne.ee/
  2. "Raadiosaade Buum". Kuku Raadio.
  3. "EBS Executive Education".
  4. https://www.ebs.ee/

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]