Anne Aan

Allikas: Vikipeedia

Anne Aan (sündinud 8. augustil 1969) on eesti bioloog.

Ta lõpetas 1987 Tartu Forseliuse Gümnaasiumi (Tartu 8. Keskkooli) eesti keele ja kirjanduse eriklassi.

Ta lõpetas 1992 Tartu Ülikooli bioloogia erialal (lõputöö teema "Lämmastiku ja produktsiooni jagunemine rinnete vahel mõnedes looduslikes taimekooslustes") ja kaitses 1995 Tartu Ülikoolis Olevi Kulli juhendamisel magistritöö "Multilayer plant community structure and functioning in different habitats". Tema uurimisvaldkonnaks on olnud valguse ja lämmastiku kasutamise efektiivsus ning biomassi jaotumine mitmerindelistes taimekooslustes.

Ta on töötanud Tartu Ülikooli loodusmuuseumi botaanika- ja mükoloogiamuuseumis spetsialisti ja kuraatorina ning Ökoloogia Instituudi Tartu osakonna assistendi ja teadurina.

Ta on Eesti Looduseuurijate Seltsi ja Pärandkoosluste Kaitse Ühingu liige.

Publikatsioonid[muuda | muuda lähteteksti]

  • Anne Aan, Olevi Kull. Distribution of growth-forms along a productivity gradient in coastal grasslands. – Conventional and Ecological Grassland Management: Comparative Research and Development: Proceedings of the International Symposium: Tartu, July 4-6, 2000, Tartu 2000, lk 64–68.
  • Anne Aan, Lea Hallik, Olevi Kull. Photon flux partitioning among species along a productivity gradient of an herbaceous plant community. – Journal of Ecology, 2006, kd 94, nr 6, lk 1143–1155.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]