Ann Tamm

Allikas: Vikipeedia

Ann Tamm (aastani 1978 Ann Karu; 20. mail 1950 Tartu27. mai 2021) oli eesti taastusraviarst ja suusataja.

Ta lõpetas aastal 1968 Tartu 1. Keskkooli ja aastal 1975 Tartu Riikliku Ülikooli arstiteaduskonna.

Ülikooli lõpetamise järel asus ta tööle Maarjamõisa Haigla kardioloogia osakonda arstina. Seal töötades tekkis tal huvi sügavuti uurida kardioloogiliste patsientide taastusravi ning aastast 1978 hakkas ta tegelema teadustööga, mis käsitles aortokoronaarsete patsientide taastusravi; selle tulemusena kaitses ta aastal 1987 Moskvas Arstide Kesktäiendusinstituudis väitekirja "Füüsilise rehabilitatsiooni süsteem südame isheemiatõbe põdevatel haigetel statsionaarses etapis peale aortokoronaarset šunteerimist"; ta sai meditsiinikandidaadi kraadi.

Pärast väitekirja kaitsmist asus ta tööle spordimeditsiini ja ravikehakultuuri kateedrisse, kus ta töötas surmani. Viimasel ajal[millal?] tegeles ta naiste põlveliigese osteoartriidi varaste staadiumite uurimisega erilise tähelepanuga pikaajalise liikumisravi mõju hindamisele selles valdkonnas.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Ta oli abielus ja nelja lapse ema. Tema isa Elmar Karu oli psühhiaatriaprofessor. Tema vanem vend Toomas Karu on arstiteadlane ja spordiarst ning Tartu Ülikooli emeriitprofessor, keskmine vend Laur Karu (1942–1996) oli arstiteadlane, teadusorganisaator ja poliitik, noorem vend Jaak Karu on majandusteadlane.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Tartu Ülikooli medali kavalerid". Tartu Ülikool. Vaadatud 6.12.2022.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]