Amina Abdallah Araf al Omari

Allikas: Vikipeedia
Blogija info
Nimi Amina Abdallah Araf al Omari
Blogi nimi A Gay Girl In Damascus
1. postitus 19. veebruar 2011
Viimane postitus 6. juuni 2011
Looja Tom MacMaster
Sugu Naine
Amet Õpetaja
Usuline kuuluvus Islam
Rahvus Süürlane, ameeriklane

Amina Abdallah Araf al Omari oli USA rahuaktivisti Tom MacMasteri pseudonüüm blogis "A Gay Girl In Damascus" ("Lesbitüdruk Damaskuses").

Blogi autor väitis, et on Süüria-Ameerika blogija, kes toetab süürlaste senisest suuremat poliitilist ja kodanikuvabadust. Süüria 2011. aasta rahutuste ajal teatas end Amina nõona esitlev isik ühes postituses, et Amina rööviti 6. juunil 2011 ning oli mitu päeva kadunud. Sellele reageeris valuliselt LGBT-kogukond, samuti jõudis teema suurtesse uudisekanalitesse.

Uudiste mõjul kerkis küsimus, kas Araf al Omari võib olla väljamõeldis. Kahtlust avaldasid blogija Liz Henry, ajakirjanik Andrew Carvin jt. Selgus, et Amina piltidena esitatud fotod olid tegelikult tehtud Suurbritannias elavast naisest, kel polnud mingit pistmist blogi, Süüria ega rahutustega. 12. juunil uurisid asja Ali Abunimah ja Benjamin Doherty veebilehest Electronic Intifada, jõudes järeldusele, et "Amina" võib olla MacMaster, Šotimaal Edinburghis elav ameeriklane. Mõni tund hiljem tunnistas MacMaster "Amina" blogis, et mõtles välja nii röövimisteate kui ka Amina enese.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]