A-Rühm

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib USA seriaalist; filmi kohta vaata A-Rühm (film); Eesti ansambli kohta vaata A-Rühm (ansambel).

A-Rühm
The A-Team
Žanr põnevik
Stsenarist Frank Lupo
Stephen J. Cannell
Peaosades George Peppard
Dirk Benedict
Dwight Schultz
Mr. T
Melinda Culea
Marla Heasley
Eddie Velez
Robert Vaughn
Riik  USA
Keel inglise
Hooaegu 5 Muuda Vikiandmetes
Jagusid 98 Muuda Vikiandmetes
Tootmine
Jao kestus 1 tund 20 minutit
Linastamine
Kanal NBC
Esmaeeter 23. jaanuar 1983 – 8. märts 1987
Välislingid
Ametlik koduleht Muuda Vikiandmetes
Sissekanne IMDb-s

"A-Rühm" (originaalpealkirjaga "The A-Team") on USA seiklus- ja märuliseriaal väljamõeldud endistest Ameerika Ühendriikide eriüksuslastest, kes töötavad palgasõduritena. Samal ajal jälitavad neid sõjavägi ja politsei "kuritöö eest, mida nad ei sooritanud".

A-Rühm loodi stsenarist Frank Lupo ja produtsent Stephen J. Cannelli koostöös. Seriaal jooksis viis hooaega telekanalil NBC (23. jaanuarist 1983 kuni 30. detsembrini 1986, oli ka üks jagu 8. märtsil 1987, mida teleekraanidel ei näidatud), kokku 98 jagu.

Hoolimata palgasõduriametist, olid A-Rühma liikmed alati heade meeste poolel ja aitasid rõhutuid. Seriaal jääb kindlasti popkultuuri ajalukku oma joonisfilmides näidatavaga sarnaneva ja ülepakutud vägivallaga (inimesed said üldse väga harva raskelt vigastada) ja väidetavalt ühesuguste jagudega, kus pidevalt vanadest relvade ja sõidukite osadest ehitati uued relvad ja sõidukid. Seda on parodeeritud lugematud kordi veebisaitidel nagu Newgrounds ja ka teistes teleseriaalides, nagu näiteks "Robot Chicken", "Family Guy" ja "Spaced". See seriaal sai samuti hüppelauaks Mr. T-le, kes kehastas B. A. Baracust, kelle ümber see seriaal tegelikult kokku ehitati. Mõned selle seriaali hüüdlaused, nagu "I love it when a plan comes together" ja "I aint gettin' on no plane!" on samuti leidnud enda tee T-särkidele ja muule müügikaubale.

"Kuritegu, mida nad ei sooritanud"[muuda | muuda lähteteksti]

Vietnami sõja ajal käskis A-Rühma komandör, kolonel Morrison palgasõduritel Hanois panka röövida, et aidata sõda kiiremini lõpetada. Nende missioon õnnestus, kuid kui nad neli päeva pärast sõja lõppu baasi tagasi jõudsid, oli Morrison Việt Cộngi poolt tapetud ja tema peakorter maha põletatud. Seetõttu polnud ühtegi tõestust, et nad täitsid käsku ja sõjakohus saatis nad vanglasse. Nad viidi Fort Braggi, kust nad enne kohtuprotsessi põgenesid.

Tegelased[muuda | muuda lähteteksti]