186. Eesti julgestusgrupp

Allikas: Vikipeedia
186. Eesti julgestusgrupp
Tegev 1941–1942
Riik Suursaksa Riik
Kuuluvus Wehrmachti Idarinne
Haru Väegrupp Nord tagalapiirkonna
18. armee julgestusgrupp
Liik jalavägi

186. Eesti julgestusgrupp (Estnische Sicherungsgruppe 186 ehk Estnische Sicherungs Abteilung 186) oli Wehrmachti alluvuses olev eestlastest komplekteeritud rinde tagala julgestusüksus II maailmasõjas.

Isikkoosseis[muuda | muuda lähteteksti]

186. Eesti julgestusgrupp moodustati 185. Eesti julgestusgrupi formeerimisel üle jäänud väiksematest allüksustest.

Tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Julgestusgrupi 2 sadakonda olid põhiosas 185. Eesti julgestusgrupi Venemaale ärasaatmisel jaanuaris 1942 hõivatud valveteenistusega Narva-Jõesuus, neid ei saanud selles 185. julgestusgrupis kasutada. Kuna osa mehi oli olemas, siis tekkiski rinde tagalateenistusel idee komplekteerida nendest jääkidest 186. Eesti julgestusgrupp Jamburgi (Kingisseppa) Põhjakasarmutes. Need olid kolm uut kasarmut, millest kahte paigutati julgestusgrupi 2 sadakonda.

Vastavalt 1. mai 1942 raportile kuulus julgestusgruppi siis 14 ohvitseri, 42 allohvitseri ja 195 reameest pluss üks sakslasest allohvitser ja 5 reameest. Julgestusgrupp oli Narvas vahiteenistuses.

Likvideerimine[muuda | muuda lähteteksti]

186. Eesti julgestusgrupp oma täismahtu ei saavutanud ja lahingutegevuses ei osalenud ning mõni kuu pärast asutamist saadeti laiali ja kustutati üksute nimekirjast. Kompaniide vanemad mehed saadeti Tagalateenistuse-abiüksusesse Narva, ülejäänud rivikõlbulike meestega täiendati teisi Idapataljone.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]