Živaja Starina

Allikas: Vikipeedia

Živaja Starina (vene keeles Живая старина) on 1992. aastal Riikliku Vene Folkloori Keskuse (Государственный республиканский центр русского фольклора, ГРЦРФ) asutatud folkloristika ja pärimuskultuuri ajakiri, mis hakkas ilmuma 1994. aastal ja jätkab aastatel 1890–1917 ilmunud samanimelise ajakirja ülesannete ja temaatikaga. Ajakiri keskendub vene ja teiste Venemaa rahvaste folkloori ja pärimuskultuuri, samuti maailma slaavi rahvaste folkloorile.

Aastatel 1994–1997 oli ajakirja peatoimetaja Nikita Tolstoi, kelle surma järel sai peatoimetajaks Sergei Nekljudov. Aastast 2011 on peatoimetaja Olga Belova. Ajakirja toimetuskolleegiumisse kuuluvad vene olulisemate teaduskeskuste esindajad.

Ajakiri ilmub neli korda aastas ja on lülitatud Venemaa teadusliku tsiteerimise indeksisse RINTS ((РИНЦ).

Ajakirjas avaldatakse folkloori teooria ja keele kõrval folkloristika ajaloo ja suundumuste, folklooriliikide, rahvakombestiku ja -kalendri, rahvausundi ja materiaalse kultuuri alaseid käsitlusi. Avaldatakse ka välitööde ja arhiivide materjale, ülevaateid, uusimate vene ja slavistika väljaannete retsensioone, erialaste konverentside kroonikaid.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]

  • Живая старина. In: Русская периодическая печать (1702—1894): Справочник. — М.: Госполитиздат, 1959. — С. 701.
  • Живая Старина. In: Энциклопедический словарь Брокгауза и Ефрона : в 86 т. (82 т. и 4 доп.). — СПб., 1890—1907.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]